Aladdin

1.del 1978 og 2.del 1979

Børneteater Balders første forestilling blev skabt dels inspireret af eventyret ”Aladdin og den forunderlige lampe” fra 1001-nats eventyr, dels fra den danske klassiker ”Aladdin,” skrevet af Oehlenschläger, med musik af Carl Nielsen. Carl Nielsens musik blev brugt gennem hele forestillingen, hvilket resulterede i at børnene kom til at elske hans musik. Det betød en stor udvidelse af deres musikalitet, som jeg anser for meget positiv.

For at få samling på den nystartede gruppe, brugte vi rigtig meget tid på indledende teaterøvelser og mindre optrin, før vi gik i gang med en større forestilling. Det endte med at vores første forestilling kun kom til at handle om den unge Aladdin. Den havde premiere på Tukak-teatret efteråret 1978. Næste sæson forår 79 spillede vi så 2. del, den videre historie, hvor Aladdin er blevet ældre.
 
Det vil være morsomt, hvis de af jer, der var med i disse første forestillinger ville skrive noget om det. Hvad spillede du? Hvem og hvad kan du ellers huske? Hvem malede plakaten - som der er udkast til her?


Se flere billeder fra forestillingen