Brita Haugen

Cand.theol - fortæller - forfatter - instruktør - rituel danser

Kom til Fjaltring i 1977 fra København.  Konstaterede ret hurtigt, at det var her, hun hørte til, selvom det var en stor modsætning til livet i København.

Et skifte hun aldrig har fortrudt, da hun her oplever naturen på nærmeste hold. Den natur, som hun føler sig som en del af.

Brita Haugen lejede sig ind i det gamle "tolderhus", som for længst er gået i havet. Her boede hun, indtil stormfloden i 1981.

De første år ansat som skuespiller og underviser på det grønlandske teater og teaterskolen Tuukkaq, inden hun grundlagde det alternative børneteater ”Balder", som hun var leder af i 14 år.

Et nybrud inden for børneteater- inspireret af Odin teatret i Holstebro. Børneteatret turnerede i Skandinavien og i Italien, hvor det to gange opnåede en førsteplads ved europæisk børneteaterfestival i Bergamo.

Rituel dans har altid betydet meget for Brita Haugen og fik i 1986 Gerlev Idrætspris med begrundelsen at have oplivet den ældste idræt i Norden, den rituelle dans, dans som sprog.

Brita Haugen - teolog 

I 1986 blev hun ordineret og fungerende derefter som sognepræst i Vestjylland indtil år 2000.
Dels i Naur-Sir ved Holstebro, og dels i Gimsing ved Struer.
Siden år 2000, efter årene som sognepræst, har hun arbejdet som højskolelærer på Vestjyllands Højskole

Brita Haugen - forfatter

I 2006 udkom bog med indlagt CD: ”Vølvens Stemme – den nordiske grundfortælling.”. Forfatter og fortæller på CD: Brita Haugen, fotograf Kirsten Klein og komponist Christian Risgaard.

Den er siden efterfulgt af flere udgivelser. Læs mere på Brita Haugens hjemmeside 

britahaugen.dk


Fjaltringbyvej 54, Fjaltring, 7620 Lemvig