Tûkak Teatret

Grønlandsk/ Dansk Teater og Kulturcenter


Reidar Nilsson har været, og er, identisk med Tuukkaq Teatret. Han bor, arbejder og lever for Tuukkaq fortæller:

”Tuukkaq Teatret var i 70- 80- og 90erne et af de mest internationale teatre i Danmark. I 1975 blev Tuukkaq den første statsanerkendte teateruddannelse for grønlændere og i 1980 ét af de første professionelle teateruddannelsessteder for urbefolkninger. Tuukkaq var egnsteater for Lemvig kommune og Grønland.

Teaterskolen blev i midten af 90erne flyttet til Grønland. Vi havde opfyldt vores primære mission: at uddanne skuespillere og teatermedarbejdere, der kunne skabe et nutidigt teatermiljø i Grønland.

Vi skulle finde et nyt mål. Nu var det ikke uddannelsen af skuespillere der var det vigtigste. Vi forsatte med at producere forestillinger og tage på lange turneer.

Tuukkaq Centret råder også over et bibliotek med litteratur om inuitkulturen, både på grønlandsk, dansk og engelsk. I biblioteket har Tuukkaq sin egen Grønlandssamling med masser af dragter, kajak, hundeslæde andre grønlandica, samt ældre og moderne kunst som relaterer til Inuitverdenen og andre urbefolkninger”. udtaler Reidar Nilsson

Se mere om Tuukkaq her > >